Project

General

Profile

Bug #3197

Path problem when uploading media (except images) with fckeditor (both advenced nor basic)

Added by Hubert Borderiou over 8 years ago. Updated almost 8 years ago.

Status:
Bug resolved
Priority:
Normal
Category:
-
Target version:
Start date:
04/04/2011
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Complexity:
Normal
SCRUM pts - complexity:
?

Description

Hi,
I've just installed Chamilo1.8.8.alpha and I still have problem uploading medias.
(refered to http://support.chamilo.org/issues/563)
(I had the same pb with Chamilo.1.8.7.1)

I'm ok to fix this problem but I'd like to check the method to use with you.
(If you don't find this pb too specific)

Anyway, I've to fix it for me, but my method was the use of absolute URL, which not very convinient.

Here a 2' screencast to shwo you issues
- for the simple wysiwyg editor
and
- for the advanced editor

Best regards,

Hubert Borderiou


Files

2011-04-04_1352_editeur_wysiwyg.swf (3.9 MB) 2011-04-04_1352_editeur_wysiwyg.swf Screencast 2' Hubert Borderiou, 04/04/2011 13:57

History

#1

Updated by Juan Carlos Raña Trabado over 8 years ago

In the last repository versión, the advanced editor is ok, your bug does not happend. For my run well

#2

Updated by Juan Carlos Raña Trabado over 8 years ago

  • Status changed from New to Needs more info
#3

Updated by Yannick Warnier over 8 years ago

  • Assignee set to Hubert Borderiou
  • Target version set to 1.8.8 stable

Hubert, could you check yourself on http://chamilodev.beeznest.com admin/admin and let us know if the bug has been removed?

#4

Updated by Hubert Borderiou over 8 years ago

Hi,
Sure, I'm going to install the last 1.8.8 package on my server and test it.

D'oh, where can I find it ? Can you remind me the repository adress please ?

I'll give you my feedback.

Regards,
Hubert

#6

Updated by Hubert Borderiou over 8 years ago

When I test it on http://chamilodev.beeznest.com, the image URL is [quiz-2.jpg]

I've installed the http://code.google.com/p/chamilo/source/checkout?repo=classic version on my server.
When I want to insert an image, the URL is different than in http://chamilodev.beeznest.com, it is still [/courses/TESTSIMSU/document/COMES.jpg] and it doesn't work.

I'll wait for the official beta relaease download it and test again on the beta.

#7

Updated by Yannick Warnier over 8 years ago

Hi Hubert,

Could you download the official beta from here and test it, then let us know if it works?
http://chamilo.googlecode.com/files/chamilo-1.8.8-beta.tar.gz

#8

Updated by Juan Carlos Raña Trabado over 8 years ago

Hubert Borderiou wrote:

When I test it on http://chamilodev.beeznest.com, the image URL is [quiz-2.jpg]

The problem is not the url obtained, but whether the resource is loaded or not. So the answer to the question is: it works or does not work in http://chamilodev.beeznest.com ?

#9

Updated by Juan Carlos Raña Trabado over 8 years ago

When we have an answer to the above question we go to try to answer any other questions:

I've installed the http://code.google.com/p/chamilo/source/checkout?repo=classic version on my server.
When I want to insert an image, the URL is different than in http://chamilodev.beeznest.com, it is still [/courses/TESTSIMSU/document/COMES.jpg] and it doesn't work.

#10

Updated by Olivier CORRE over 8 years ago

#11

Updated by Yannick Warnier over 8 years ago

  • Status changed from Needs more info to Bug resolved
  • % Done changed from 0 to 100

Great, thanks! One step closer to 1.8.8

#12

Updated by Hubert Borderiou almost 8 years ago

Hi,
previously on "Problem when uploading media (except images) with fckeditor"
I've got same sympthoms with chamilo 1.8.8.4

To answer your question :
1. it works or does not work in http://chamilodev.beeznest.com ?
Yes, it works on chamilodev.beeznest.com BUT I haven't got the same server configuration (and may be I'm not alone in this case).

My URL to display each of my Chamilo sites are : http://chamilo.grenet.fr/_[name_of_the_university]_/index.php
and I cannot insert media in documents (see the screencast attached !).
If your server and site conf result to have $_configuration['url_append'] empty you cannot insert uploaded medias.

I'll work on this issue.

Regards,

#13

Updated by Hubert Borderiou almost 8 years ago

  • Target version changed from 1.8.8 stable to 1.9 Stable
  • % Done changed from 100 to 0

Also available in: Atom PDF