Project

General

Profile

Bug #1321

not possible to create a survey

Added by Anonymous over 10 years ago. Updated over 9 years ago.

Status:
Bug resolved
Priority:
High
Assignee:
Hans De Bisschop
Target version:
Start date:
19/05/2010
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Complexity:
Normal

Description

required field 'survey context': drop down menu is empty

History

#1

Updated by Anonymous over 10 years ago

  • Assignee set to Anonymous
#2

Updated by Anonymous over 10 years ago

  • Assignee deleted (Anonymous)

This is because there're no survey context objects made yet and
I see no way to create such an object anywhere.

#3

Updated by Hans De Bisschop over 10 years ago

The main problem is the way content objects are currently installed. There is no real way yet to do "extra" things like adding settings for them, creating a sample object in the administrator's repository for each object type. All it does right now is create all storage units, which is insufficient to say the least.

In the case of surveys, survey contexts are not dynamical objects, they can't be defined at runtime. Basically they are a way to automatically fill certain variable fields in survey questions and / or pages. E.g. when asking a student what he thinks about a certain course you of course want to display that course's name, but you don't want to end up creating 1000s of questions for each possible course, hence the variable.

These kinds of contexts require a link with a backoffice application (student administration in this case), so there is no easy way you could let the end user define these things. That however does mean we need some kind of extra step in the installation process to make sure this kind of thing is possible (and other future occurences of the same issue, which there will no doubt be).

#4

Updated by Hans De Bisschop over 10 years ago

  • Assignee set to Hans De Bisschop
  • Priority changed from Normal to High

A solution is in the works by the way.

#5

Updated by Stefaan Vanbillemont over 10 years ago

I tried to create a survey but still a white screen. Error line in log file:

PHP Fatal error: require_once() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required '/Users/Kariboe/WWW/eclipse/chamilo/repository/lib/complex_builder/../content_object/survey/builder/survey_builder.class.php' (include_path='/Users/Kariboe/WWW/eclipse/chamilo/plugin/pear:/Users/Kariboe/WWW/eclipse/chamilo/plugin/google/library') in /Users/Kariboe/WWW/eclipse/chamilo/repository/lib/complex_builder/complex_builder.class.php on line 76

#6

Updated by Hans De Bisschop over 10 years ago

The refactored code was only just now comitted, in theory surveys should be publishable / takeable.

#7

Updated by Stefaan Vanbillemont over 10 years ago

  • Status changed from New to Bug resolved

Tested and fixed. I can create and publish a survey. Haven't tested all features yet ;-)

#8

Updated by Stefaan Vanbillemont over 9 years ago

  • Project changed from Chamilo LCMS Connect to Assessment
  • Category deleted (24)
#9

Updated by Stefaan Vanbillemont over 9 years ago

  • Target version changed from 2 to 1.0.0

Also available in: Atom PDF