Project

General

Profile

Bug #1169

"Edit portal homepage" - bug while adding/modifying a page on the homepage

Added by anna frolova over 9 years ago. Updated over 9 years ago.

Status:
Feature implemented
Priority:
Normal
Assignee:
Category:
-
Target version:
Start date:
30/04/2010
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Complexity:
Normal
SCRUM pts - complexity:
?

Description

It's about adding pages/links to the right side of the homepage

1. I add a new page (link) on the homepage via Administration -> Portal "Edit portal homepage" - all is ok
2. When I change the options of this page /link (pencil tool) and save changes, a copy of this page is created

Then, I cannot delete this page (link) from the homepage.


Files

conf-homepage01.png (40.3 KB) conf-homepage01.png anna frolova, 10/05/2010 01:19
conf-homepage02.png (61.5 KB) conf-homepage02.png anna frolova, 10/05/2010 01:19
conf-homepage01.png (40.3 KB) conf-homepage01.png anna frolova, 10/05/2010 01:19
conf-homepage02.png (61.5 KB) conf-homepage02.png anna frolova, 10/05/2010 01:19

History

#1

Updated by anna frolova over 9 years ago

Sorry, I didn't mention that I'm in 1.8.7 beta version. I had the problem on both 1.8.7alpha and beta in my LMS, the same bug was reproduces on the Chamilo demo LMS

#2

Updated by Yannick Warnier over 9 years ago

  • Status changed from New to Assigned

Anna, the homepage is language-dependent. Please make sure this is a bug by changing the language on the right side before updating the homepage. Copies are created for every language.

#3

Updated by Yannick Warnier over 9 years ago

  • Assignee set to anna frolova
#4

Updated by anna frolova over 9 years ago

I checked once again.

  • 1st test - demo platform - login in French version:

I actually tried to follow the same steps in French version (=> it's not the main platform language). Everything works normally (I mean that I can create/modify and delete links)

  • 2nd test - demo platform - login as admin in English version:

The homepage behaves in a different way when I log in to the English version (=> the main platform language). I tried one again:
1. I created a link and saved it - ok
2. I modified the link (pencil tool) - a copy is created
3. Now I cannot delete the links that I have created.

Could you please check it on http://chamilodev.beeznest.com ? Can you delete the link "chamilo french forum"? Can you edit it?

  • 3d test - my platform - login as admin into French version

French is the only language I choose for my LMS (=> there is no choice on the right side). It's the same situation as in the 2nd test: I cannot delete links that I created, I cannot modify them either.

Yannick, I'm not sure I can handle this task (I'm sure I can't), I'm not a php specialist. The only thing I do is to test...

#5

Updated by anna frolova over 9 years ago

  • Target version set to 1.8.7 RC1
#6

Updated by Julio Montoya over 9 years ago

  • Assignee changed from anna frolova to Julio Montoya

I confirm this bug, I will check it...

#7

Updated by Julio Montoya over 9 years ago

  • Status changed from Assigned to Needs testing
  • Assignee changed from Julio Montoya to anna frolova
  • % Done changed from 0 to 80
#8

Updated by anna frolova over 9 years ago

Thank you, Julio!

I tested the updated version (on chamilodev.beeznest.com), here are the results:

  • I can both create and delete created links (I couldn't delete before) => one bug is fixed
  • There is now a new issue while editing a link properties:
    1. I create a new link - ok (see image 1)
    2. I click Edit tool. I get to an empty page that is related to this link (see image 2). Then, there is a WYSIWYG editor in the Edit mode (I don't see what for...).

To sum up, I can create and delete links, but I cannot edit them at all

Could you please check it?

Anna

Julio Montoya wrote:

Should work with:

http://code.google.com/p/chamilo/source/detail?r=068031bcd709066311b455a27d64d826024dfe58&repo=classic

http://chamilodev.beeznest.com also updated...

#9

Updated by Julio Montoya over 9 years ago

Hello Anna,
Thanks for reporting this NEW bug.
I'm going to check it

anna frolova wrote:

Thank you, Julio!

I tested the updated version (on chamilodev.beeznest.com), here are the results:

  • I can both create and delete created links (I couldn't delete before) => one bug is fixed
  • There is now a new issue while editing a link properties:
    1. I create a new link - ok (see image 1)
    2. I click Edit tool. I get to an empty page that is related to this link (see image 2). Then, there is a WYSIWYG editor in the Edit mode (I don't see what for...).

To sum up, I can create and delete links, but I cannot edit them at all

Could you please check it?

Anna

Julio Montoya wrote:

Should work with:

http://code.google.com/p/chamilo/source/detail?r=068031bcd709066311b455a27d64d826024dfe58&repo=classic

http://chamilodev.beeznest.com also updated...

#10

Updated by Julio Montoya over 9 years ago

  • Status changed from Assigned to Needs more info
  • % Done changed from 80 to 90
#11

Updated by Julio Montoya over 9 years ago

  • Assignee changed from Julio Montoya to anna frolova
#12

Updated by Julio Montoya over 9 years ago

  • Target version changed from 1.8.7 RC1 to 1.8.7
#13

Updated by Yannick Warnier over 9 years ago

Anna, we need your feedback to close this one. Thanks.

#14

Updated by anna frolova over 9 years ago

  • % Done changed from 90 to 100

All works fine now, thanks!
- creating new links
- modifying links
- deleting

Julio Montoya wrote:

Should work with this
http://code.google.com/p/chamilo/source/detail?r=4aa645856fac219889b64c722caa0fe7b02b7421&repo=classic

#15

Updated by Julio Montoya over 9 years ago

  • Status changed from Needs more info to Feature implemented

Thanks Anna. I'm closing this task.

Also available in: Atom PDF